Return to site

Извънземната 2018-та година на DesignThinking.bg

От Банкок до Берковица

· Innovation,Design Thinking,service design,customer experience,training

Една година, а толкова много случки. Прехвърлям ги наум и като че ли минавам през безброй лепящи листчета... Попитах екипа - каква беше за вас 2018-та в DesignThinking.bg? По техните думи годината беше "смислена", "предизвикателна", "мега-работна", "просторна", "визуална", "визионерска", "откривателска", "извънземна". И докато всеки от нас в екипа ще запази спомен за себе си от работата си в DesignThinking.bg през 2018-та, за мен като основател, е също толкова важно да знам - какво успяхме да оставим зад нас? Равносметката споделям с вас - нашите партньори и приятели за да ни държите винаги in check.

С пожеланиe за удовлетворение от свършената през 2018-та година работа и една извънземна 2019 година и на Вас!

Елина Желва,
Основател DesignThinking.bg

По-добри услуги за българските потребители

През 2018 успяхме да спечелим доверието на нови компании, които обслужват милиони потребители. В DesignThinking.bg винаги сме се стремяли нашата работа да има отражение върху най-много хора в България. Ние вярваме, че добрият дизайн е човешко право, а дизайнът на добри услуги - задължение на всяка една компания. Затова обичаме да работим с компании, които обслужват масовия потребител. Тази година наши клиенти станаха - Еконт, РайфайзенБанк и А1, които обслужват над 4 милиона потребители в България. Радваме се, че чрез съвместната ни работа с тях в областта на дизайна на услуги (service design), можем да ги докоснем. Благодарим за доверието!

Обучителни програми на световно ниво

Силно вярваме е, че за да има резултат от нашата работа, за да постигнем нашата мисия за по-добър дизайн за потребителите, за по-добри услуги и цялостно по-добри потребителски преживявания, ние трябва да изграждаме капацитет вътре в компаниите, с които работим. Затова ние не предлагаме “еднодневни креативни обучения по иновации и дизайн на услуги”, а създаваме дългосрочни, методични програми, които променят и зареждат компаниите отвътре.

Едно от най-силните признания за нас тази година беше работата ни с Alaska University, Municipality of Anchorage & невероятния Anchorage Design Museum, които ни поканиха за техни партньори в създаването на обучителна програма с цел изграждането на местна дизайн общност с капацитета да развива по-добри услуги и иновативни продукти в Аляска. Споделяме 2-минутно видео от едногодишната ни работа с тях и снимки от едно незабравимо пътуване. Радваме се, че това, което правим с българските компании през последните пет години - а именно изграждане на вътрешен капацитет за иновации - успяхме да експортираме и на другия край на света.

За трета поредна година продължаваме да работим с нашите немски партньори - launchlabs Berlin - те са една от най-старите агенции в областта на дизайн мисленето, дизайна на услуги и иновациите. Заедно с тях обучихме повече от 10000 човека по света и у нас. Работата ни с тях ни отведе в любимите ни Атина, Прага, Амстердам, но и в места, които не сме си представяли, че ще стигнем - Куала Лумпур, Шанхай, Банкок. Благодарим ви за доверието launchlabs Berlin!

Екипът на разходка в Аляска.

Карти за дизайн на услуги

Винаги сме казвали, че нашите клиенти са тези, които ни дърпат напред. По техни препоръки разработихме цялостен комплект карти с основните методи и материали, които използваме в обученията и работата си по проекти. Комплектът е подходящ за екипи, които се занимават с дизайн и редизайн на услуги.

Карти за дизайн на услуги: Винаги сме казвали, че нашите клиенти са тези, които ни дърпат напред. По техни препоръки разработихме цялостен комплект карти с основните методи и материали, които използваме в обученията и работата си по проекти. Комплектът е подходящ за екипи, които се занимават с дизайн и редизайн на услуги.

Sketching & Visual Thinking

Част от екипа тази година разработиха допълнителен модул към нашите обучения, който се фокусира върху развиването на умения за визуално мислене и скициране с цел повишаване на креативността и ефективността по време на срещи.

Sketching & Visual Thinking:  Част от екипа тази година разработиха допълнителен модул към нашите обучения, който се фокусира върху развиването на умения за визуално мислене и скициране с цел повишаване на креативността и ефективността по време на срещи.

DesignThinking.bg скоро на пет?!

Тази година, незнайно как, но намерихме време да анализираме работата си през последните пет години. Да, скоро ставаме на пет! За петата си годишнина в началото на 2019 запазваме големите новини и изненади, а дотогава четете тук - къде и как срещнахме българските компании с иновациите: Иновации - мисия невъзможна?

Дизайн мислене в училищата

Винаги сме подкрепяли инициативи, свързани с прилагането на дизайн мисленето в училищата. Red Paper Plane, създаден от Цвети и Георги Камови е един от любимите ни проекти. Не сме си и представяли, че други двама члена на екипа арх. Мария Стайнова и арх. Виолетка Славова ще се впуснат в още по-смело предизвикателство - Lusio - архитектурно студио, което прилага дизайн мисленето при изграждането на по-добри пространства за учене. Гордеем се, че по техен проект тази година, в I OУ в Берковица отвори врати първият учебен център, проектиран около нуждите и изискванията на децата към средата в училище.

И така извънземната 2018-та година ни отведе от Банкок до Берковица. Нямаме търпение да посрещнем 2019-та! Весели празници!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK