Return to site

Във форма ли сте за иновации?

     

Част от работата ни в DesignThinking.bg е да създаваме и изнасяме обучения по иновации. Би могло да се каже, че помагаме на най-ценният актив на една организация – хората – да се променят. През изминалата година заедно с екипа, с който работим, сме обучили повече от хиляда души. Работили сме както с големи корпорации, така и с малки компании от различни индустрии в България, Европа, САЩ и Азия. Забелязваме, че има голям интерес към обученията по иновации и бюджетите, предназначени за такива обучения, смело растат. Въпросът е дали инвестицията в обучения по иновации води до промяна в орагнизациите?

Нека погледнем на промяната в организациите през една аналогия и за минута помислим за личностната промяна. Искали ли сте някога да влезете бързо във форма? Аз да. Ако сте като мен, със сигурност сте се повеждали по препоръки да тренирате „в страхотния нов фитнес с енергизиращи инструктори” или „с невероятната мобилна апликация с мотивиращи йога сесии” или други подобни. Влязохте ли във форма след първата тренировка? Предполагам, че не.

Същото е и с обученията по иновации. Ако имате късмет, може да успеете да сключите договор с опитна агенция, с добре обучени треньори, които ще разработят и представят на вашия екип смислено и интерактивно обучение по иновации. Въпросът е какво правите след това? Защото ако спрете до там, си пилеете парите.

Участието в 3-дневно обучение по иновации е като еднократно посещение във фитнес залата за 3-часов йога клас. Инвестицията в едно обучение не е стратегия за дългосрочна промяна. За да се получи промяната и да се постигнат резултати, е нужна осъзната практика. Трябва да приложите знанията от обучението по иновации върху текущите си, реални проекти. Трябва да правите това, което треньорът ви е показал по време на обучението. Трябва да се предизвиквате, всеки ден, самостоятелно. И това е трудно!

Затова в DesignThinking.bg създадохме обучителната програма “Innovation by Design”. Тя не приключва след третия ден на обучението, а продължава с работа по конкретни проекти, съвместно с коуч от DesignThinking.bg. По време на работата по проекти знанията от обучението се прилагат на практика, изпитват се в различни реални ситуации и се надграждат. От една страна коучът фасилитира екипа и му помага да върви по-фокусирано и по-бързо напред. От друга, коучът предизвиква екипа да излезе от зоната си на комфорт и да приложи нови подходи, предпазвайки ги от завръщане към “стария начин на работа”. С помощта на коуча, екипът може да се концентрира върху важните неща и да постигне по-иновативни резултати.

В DesignThinking.bg знаем, че обученията по иновации не са достатъчни. Създадохме програмата “Innovation by Design” с убеждението, че развиването на вътрешен капацитет за иновации в компаниите е единствения начин за трайна промяна и влизане във форма. Ще се радваме да работим и с вас!

Какво казват нашите клиенти за програмата "Innovation by Design"?

  • "Програмата за иновации на DesignThinking.bg е добре структурирана и всеки следващ модул надгражда над предишния. Екипът на DesignThinking.bg успя да изгради истинска връзка с участниците в програмaта и да им помогне успешно да се развият в новата им роля на посланици на иновациите.” Елена Дречева, CEO, Konica Minolta Bulgaria
  • "Програмата за иновации на DesignThinking.bg е подходяща за компании, които искат да накарат служителите си да излязат извън зоната си на комфорт, да започнат да мислят със свежия поглед на стартиращ бизнес и да намерят нови начини да решават съществуващи проблеми или нови проблеми за решаване." Дениза Кулаксъзова, Service Designer, Telenor Bulgaria
  • “След първоначалния успех на програмата в Германия, решихме да я приложим в още 20 страни, където имаме офиси. Дори в компания като нашата с почти половин милион служители, в 130 държави, резултатите от тази инвестиция са видими след само 2 години.” Сумала Саркар, Директор Корпоративни Стратегии, Accenture Technology

Ако и вие сте екип, амбициран да създава промяна, да развива нови продукти и услуги и да ангажира служителите си, ще се радваме да ви разкажем повече за нашата програма за иновации, да ви предоставим референции от наши клиенти и да работим заедно. Пишете ни на hello@designthinking.bg

Aвтор на статията, публикувана първо на английски тук, е Елина Желева - основател на DesignThinking.bg. Превод от английски - Симона Тодорова - стажант нови пазари и бизнес стратегии в DesignThinking.bg.

За автора: Елина е коуч и консултант по дизайн мислене, завършила двете водещи институции - HPI School of Design Thinking и Stanford University d.school. Тя има Executive MBA от най-големия френски университет - SKEMA Business School, както и повече от 13 години опит в стратегическо планиране, управление на хора и финанси, и комуникации. Създател е на DesignThinking.bg - първата агенция за иновации в бизнеса чрез дизайн мислене. Вече четири години Елина и нейният екип от DesignThinking.bg работят успешно с компании в България и извън страната в посока изграждане на култура на иновации и обслужване на клиенти.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK